Masáže pre zdravie a pohodu.

Havajská masáž

02.05.2010 13:38

Popis Tradičná havajská masáž - 60 / 90 / 120 minút

Tradičná havajská masáž pochádzajúca z Havajských ostrovov je založená na rytmických pohyboch a technikách využívajúcich predovšetkým predlaktia a lakte. Havajská masáž LOMI LOMI má základ v havajskom tanci HULA a preto sa do masáže rytmicky zapojuje celé telo.

Program

Masér pri nej využíva nielen prsty a dlane, ale aj predlaktia a lakte. Dlhé, jemné ťahy sa plynule striedajú zo silnejšími tlakmi v pravidelnom rytme. Dochádza k hlbokej relaxácii, prepojeniu úrovne telesnej s mentálnou a psychickou. Je neobyčajne účinná, uvoľňuje svalové spazmy a uľavuje od bolestí.

Účinky masáže:

  • stimuluje krvný obeh a lymfatický systém,
  • hlboko relaxuje a harmonizuje,
  • odstraňuje svalovú bolesť, únavu a napätie,
  • uvoľňuje kĺbové spojenia,
  • pomáha detoxikácii organizmu.
  •  

Havajská masáž Lomi Lomi je luxusná masáž, ktorá hlboko relaxuje, detoxikuje a harmonizuje Váš organizmus. Vďaka špeciálnym technikám sa Vám uvoľnia energetické dráhy, čím sa nastolí v tele rovnováha, odstránia sa svalové bloky, uvoľnia kĺbne spojenia. Masíruje sa hlavne predlaktím, a do masáže sa rytmicky zapája celé telo maséra. Dlhé, jemné ťahy sa plynule striedajú so silnejšími tlakmi v pravidelnom, akoby tanečnom rytme. Je vhodná pri bolestiach pohybového aparátu, k regenerácii organizmu, po športovej záťaži, stimuluje lymfu, a tým rýchlejší odtok škodlivín. Je sprevádzaná s vôňou kvalitných éterických olejov a hlboko relaxačnej hudby.

 

Lomi Lomi Nui

História:

 

Havajská masáž Lomi Lomi je terapia, ktorá je odpradávna praktikovaná na Havajských ostrovoch. Najprv bola praktikovaná len medzi Ali´i (vrchnosťou). Jedno sedenie Lomi Lomi v túto dobu trvalo štyri dni, aj dlhšie. Bolo veľmi dôležité, kto ju aplikoval. Bola označovaná ako rituál, či už v tanečnom prevedení alebo skúsenými šamanmi. S príchodom novej doby upadla technika do zabudnutia. Mnoho šamanov a liečiteľov dnes cestuje po svete a tak je dosť zložité sa dopracovať k originálnej, tradičnej havajskej masáži ako takej.

 

Filozofia: Fyzická, mentálna, emocionálna a duchová časť človeka sú neodmysliteľnou súčasťou jedného celku. Havajčania sú vedení filozofiou Huna, znamená t. zn. očiam nepoznané, viditeľné len srdcu.

 

Obsahuje sedem princípov:

  1. svet je to, čo si myslíme, že je (fakty si môžeme odfotiť alebo natočiť na video; všetko ostatné je už len naša interpretácia),

  2. nie sú žiadne obmedzenia (len tie, ktoré si vlastným myslením vytvoríme),

  3. energia prúdi tam, na čo sa sústreďujeme (ak sa sústreďujeme na pozitívne veci, viac pozitívneho vidíme a priťahujeme),

  4. teraz je okamžik moci (minulosť už bola, budúcnosť len príde, ale tento okamžik je jediný, s ktorým môžeme niečo urobiť),

  5. milovať - znamená byť šťastný (pôvodní Havajčania sa netrápili otázkami „Milujem ho? Miluje ma?“; pocit šťastia im bol v pravú chvíľu tou najlepšou nápoveďou),

  6. všetka sila pochádza z vnútra (vo vnútri seba máme všetko, čo potrebujeme; nenecháme sa zablokovať výchovou, okolnosťami ani prostredím),

  7. účinnosť je mierou pravdy (ak od života nedostávame, čo by sme si priali, zmeňme svoje myslenie).

     

     

Lomi Lomi (v preklade milujúce ruky alebo ideme spoločne tam, kam voda plynie jedným smerom). Ako už sám názov hovorí - jej pôvod je na Havajských ostrovoch. Táto masáž je právom nazývaná perlou medzi masážami. Má základ v havajskom tanci hula a preto sa do masáže zapája celé telo. Využívajú sa nielen prsty, dlane a hrana dlane, no predovšetkým mäkká časť predlaktia a lakte. Pre predstavu sa dá prirovnať k prílivu a odlivu mora - dlhé a jemné ťahy sa plynule striedajú v tvare osmičky so silnejšími tlakmi, čo pôsobí dojmom nekonečného dotyku. Nejde teda o bodovú (reflexnú) masáž. Je to jemná masážna technika, celou plochou predlaktia, ktorá je spojená s láskavou energiou, jemným spôsobom, navodzuje pocit objatia a ochrany duchovnými silami a tým odstraňuje mentálne aj fyzické blokády. Aj na Havaji platí: Ako vo vnútri tak i navonok.

Zameranie: Masáž je zameraná hlavne na oblasť chrbta a zadnej časti dolných končatín. Využívajú sa dlhé súvislé ťahy predlaktím pozdĺž chrbtice, ktoré naťahujú skrátené svaly a ďalej špeciálne hmaty a techniky uvoľňujúce oblasť lopatiek, ramien a krčnej chrbtice. Po dôkladnom masírovaní zadnej časti tela pokračuje masáž dolných končatín spredu, masáž rúk, šije a hlavy.

Účinky: Masáž Lomi Lomi stimuluje krvný obeh a lymfatický systém, hlboko relaxuje a harmonizuje organizmus. Odstraňuje svalovú bolesť, únavu a napätie a tým zväčšuje krvné riečisko a lymfatický tok, čo napomáha odvádzaniu toxických látok (detoxikácia organizmu). Uvoľňuje kĺbové spojenie vďaka naťahovacím prvkom masáže. Túto masáž odporúčame aj pri bolestiach pohybového aparátu a k regenerácii organizmu po športovej záťaži. Je vhodná ako doplnková podporná masáž v boji s celulitídou a opuchom dolných končatín.

Kontraindikácie masáže Lomi Lomi: Neodporúčame aplikáciu tohto druhu masáže v prípadoch, že u klienta ide o:

  • otvorené rany a modriny,

  • kŕčové žily,

  • infekčné onemocnenie,

  • kožné infekcie,

  • popáleniny,

  • zápaly,

  • tehotenstvo a

  • klient podstúpil nedávno operáciu.

Zaujímavosť: Klient, ktorý túto masáž absolvuje, býva často prekvapený kombináciou jednotlivých postupov. Ako príklad uvedieme: masírovaná dolná končatina sa tak ako strečing samotný, ohýba pätou k telu, tu sa pri pohybe končatín masér spustí lakťom po chrbte a dostaví sa príjemný pocit, že sa dve časti masírujú súčasne. Naopak pri masáži chrbta sa vykonáva predĺžený hmat, ktorým sa docieli aj masáž stehna. Takto má klient pocit, že ma masér dlhšie ruky, prípadne, že si objednal masáž u viac ako len jedného maséra.

 

Kontakt

Ján Franko

masazeprezdravie@gmail.com

Kupeckého 17
040 01 Košice
Slovenská Republika


+421 (0) 940 241 863




Vyhľadávanie

ALTERNA MEDIKA OZ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2009 Všetky práva vyhradené.

Tvorba web stránok zdarmaWebnode