Masáže pre zdravie a pohodu.

Energetické liečenie.

03.12.2010 04:26

V našej mysli je obsiahnutá múdrosť i schopnosť ako vyliečiť naše telo. Je to múdrosť našej duše.

Spojenie mysle a tela

Každá ľudská bytosť môže nájsť súlad mysle a tela. Základom je úprimnosť k sebe samému a skutočná otvorenosť k prijímaniu pomoci. Naše telo nám prostredníctvom opakujúcich sa obrazov, myšlienok a v krajnom prípade bolesťou posiela signály, že sa niečo deje, že sa spustili neprirodzené procesy. Niekedy môže ísť o signály zdanlivo nesúvisiace s fyzicky sa prejavujúcim problémom. Tu je dôležitá ochota zvoliť iný uhol pohľadu. Spojením mysle a tela môžeme odstrániť fyzický problém. Ak pochopíme signály nášho tela, nasmerujeme myšlienky na riešenie príčiny problému a otvoríme sa prijímaniu pomoci aj vo forme cieleného energetického odblokovania formou masáže, dýchania a obrazovej terapie súčasne, môžeme odstrániť i viac ako jeden problém.

Bližšie o terapii

Energetická masáž Naše telo je popretkávané energetickými dráhami, ktoré súvisia s jednotlivými orgánmi. Energetické odblokovanie jedného orgánu môže odstrániť viacero sprievodných symptómov. Ak to zjednodušíme, viacero plôch, bodov na tele je previazaných s príslušným orgánom a preto je potrebné pri odstraňovaní problému ísť k príčine a neliečiť len prejav problému. Energetickou masážou uvoľníme začiatočný bod príslušnej energetickej dráhy a postupujeme smerom, ktorým prúdiť energia má až po koncový bod. Niekedy je postačujúce energetické pôsobenie len na zablokované body, závisí to však od toho aký „starý“ je príslušný blok. Energetická masáž teda dodáva chýbajúcu energiu, resp. presmerováva prebytočnú do miest, kde chýba.

Dychové cvičenia

Pri pracovnom zanietení často zabúdame zhlboka dýchať. Naše dýchanie je plytké, krv je neokysličená a cítime sa mdlo, bez energie a akoby vtiahnutý do seba, resp. v kŕči. Ak k tomu pridáme nesprávne sedenie alebo jednostranné nosenie bremien, na problémy nemusíme dlho čakať. Dychové cvičenia – cielené dýchanie formou plného nádychu a výdychu. Rozlišujeme očistné a uvoľňujúce cvičenia. Očistnými cvičeniami vyvádzame nekvalitnú čchi z problematického orgánu, miesta. Uvoľňujúcimi cvičeniami dýchame do spazmu (stiahnuté svalstvo, hrča svalov) a postupne ho uvoľňujeme.

 

S jednotlivými orgánmi sú spojené emócie, ktoré v nich ukladáme.

V pľúcach kumulujeme smútok, v pečeni hnev, v žalúdku strach a pod. Obrazy, ktoré prichádzajú pri energetickej stimulácii miesta často predstavujú zárodok problému v danom orgáne. Dôležitá je vizualizácia a formulácia obrazu, ktoré spustia opätovné prežitie danej udalosti. Nasleduje sformulovanie a použitie afirmácie, ktorá umožní pochopenie obrazu a odplavenie emócie, ktorá spôsobuje problém. Jednotlivé orgány majú aj svoje zdravé farebné prejavy v súvislosti s piatimi elementmi.

 

Zdravé ľadviny (súčasne aj močový mechúr) sú reprezentované príjemnou čiernou farbou a viaže sa k nim element vody. Zdravá pečeň (súčasne aj žlčník) je hráškovo zelenej farby a viaže sa k nej element dreva.

 Zdravé srdce (súčasne aj tenké črevo) sa prejavuje sýtou teplou červenou farbou a viaže sa k nemu element ohňa. Zdravá slezina (súčasne aj slinivka a žalúdok) sa zobrazuje v hnedožltej farbe a viaže sa k nej element zeme.

Zdravé pľúca (súčasne aj hrubé črevo) sú žiarivej bielej farby a viaže sa k nim element kovu.

Pokiaľ energia prúdi týmito orgánmi v uvedenom poradí a bez prekážok, organizmus človeka je v pohode.

 

Spojenie uvedených techník

Energetická masáž bez dychových cvičení, obrazovej terapie a samotnej spolupráce liečeného človeka má len krátkodobý efekt. Na dosiahnutie pozitívneho dlhodobého účinku je potrebná spolupráca liečeného človeka.

V prvom rade je to úprimnosť k sebe samému, tzn. ochota pozrieť sa na daný problém pravdivo. Ďalej je to vykonávanie odporučených cvičení (nenáročné dychové a energetické cvičenia nevyžadujúce si náradie, špeciálny priestor). Nasleduje zmena životných postojov – k sebe, k ľuďom, ktorí nás obklopujú, k prostrediu, v ktorom žijeme, k stravovacím návykom. V závislosti od náročnosti problému sa po niekoľkých stretnutiach môže človek naučiť zvládať problém sám bez pomoci.

Položme si teda zásadnú otázku, či sa vôbec chceme vyliečiť a zbaviť sa problému.

 

Pár faktov o blokoch

Platí zásada, že čím je blok starší, tým dlhšie trvá jeho odstránenie. To isté platí pre sebaklam, čím dlhšie sa odmietame pozrieť na postupné odhaľovanie pravdy v súvislosti s daným blokom, tým dlhšie trvá jeho odbúranie. Ďalším fenoménom je začarovaný kruh. Blok sa vracia. Prečo? Nechceli sme vidieť a pochopiť všetko, čo s ním súvisí. Nenechali sme ho odísť. Chceme žiť s tým blokom, lebo danú situáciu dobre poznáme, vieme sa v nej pohybovať, nemusíme nič meniť, riešiť.

Kontakt

Ján Franko

masazeprezdravie@gmail.com

Kupeckého 17
040 01 Košice
Slovenská Republika


+421 (0) 940 241 863




Vyhľadávanie

ALTERNA MEDIKA OZ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2009 Všetky práva vyhradené.

Tvorba web stránok zdarmaWebnode